2013. november 12.

Kávé, fahéj, vanilia, sheavaj

Megint nekiesünk a narancsbőrnek. Hogy korai? Ööööö, szóval először februárban jut eszünkbe, hogy mindjárt itt a tavasz. Az első lépés megtételének boldog tudatában (miszerint időben eszünkbe jutott) áprilisig pihentetjük a gödröket. Ekkor megint eszünkbe jut, ki is agyaljuk rögvest a verhetetlen stratégiát. Május... június... egyszer már tornáztunk is, sőt kétszer ellenálltunk az irodai nasinak... az ötből... Fel a kezekkel, ki tekercselt már az első júniusi strandolás előtti estén, fogadkozva, hogy jövőre okosabb lesz? Na ugye! Szóval radírozzunk csak, akár már januárban. Amit én tudok adni az akcióhoz, az egy ínycsiklandó kávészappan tele minden jóval.
Ha sikerült lemondani egy-két isteni kávékülönlegességről az ügy érdekében, ennek az illata kárpótol majd. Középen leforrázott őrölt kávé segít radírozni, és egy kis koffeinnel felpezsdíteni a keringést. Ugyanezt a feladatot ellátni szegődik mellé a cellulitisz gyilkos fahéjolaj - vigyázat, irritálhat, épp ezért fukar voltam vele. Az avokádós szappan után maradt még a mag főzetéből, kiváló alkalom volt felhasználni, hiszen tápláló, fiatalító hatása illik a képbe. Ezt elmondható a rizsolajról és a földimogyoró olajról is, melyek hidratáló tulajdonságukkal segítenek helyreállítani a bőr egészséges működését. Mellettük kötelező elem a kókuszvaj-pálmavaj-olívaolaj, és újdonság a sheavaj. Csodás hatóanyag, mely egyszerre ránctalanít, tonizál, nyugtatja és puhává varázsolja a bőrt. Végül adtam hozzá egy kevés vaníliaoldatot is, csak az illat kedvéért: békét hozó afrodiziákum. Romantikus, kicsit vintage hangulatú szappan.
Végül egy röpke bemutatót is szeretnék tartani az avokádómag főzetének színváltozásairól (telefonos minőségben). Először megfőzve piros, majd a lúg hozzáadása után meggypirosra vált, a friss masszában pasztelles, rózsaszínes, hús-színű, frissen felvágva a fahéj és a cappuccino között van az árnyalat. Megérne egy próbát, hogy sokkal töményebb főzettel vajon megőrzi-e a pirosat.

Coffee, cinnamon, vanilla
The dark cirkle contains a big amount of infused ground coffee for scrubbing effect. The beige part got its color from avocado seed infusion (see below how the color changes in lye and in soap). Oils: coconut, palm, olive, rice bran, peanut, sheabutter. Scented with cinnamon EO and vanilla: Bourbon vanilla sticks were infused in alcohol for about 2 years. It was an Xmas gift from my sister. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése