2014. augusztus 5.

Samponszappan hennásoknak és nem hennásoknak

Valahogy mindig hamarabb futok ki a samponból, mint ahogy számítok rá, és egy ismerősöm is épp szeretett volna hennásat kérni. Így gondoltam, két legyet ütök egy csapásra: neki is kedvezek, és azoknak is, akik nem kedvelik annyira a hennát. Mert én azt gondolom ugyan, hogy ebben a formában nem fogja beszínezni a hajat, de nem kell velem egyet érteni ebben. Így a szőkék és a világosbarnák is bátran tehetnek egy próbát, ha elcsábulnak ezeknek a vonzó összetevőknek. Ha samponszappanról van szó, nem tudok azonosulni "a kevesebb néha több" szlogennel, hisz annyi minden van, amit vétek lenne kihagyni. Kezdem is a felsorolást!
- citromsav: ez újdonság a repertoárban. Nem az ecetes öblítést hívatott kiváltani, hanem a kemény víz okozta kicsapódást, és annak hajfény-gyilkos hatását megelőzendő adtam a masszához.
- tejsavó, kecsketejpor: a tejek a száraz haj kondicionálására alkalmasak, egészségessé teszik azt, a kecsketejpor pedig különösen barátságos a mindenre érzékeny bőrhöz is.
- méz: hidratálja a száraz hajat, korpa és kopaszodás ellen is segít.
- lenmagzselé: fényt ad és ápolja az érzékeny fejbőrt.
- montmorillonit zöld agyag: az agyagok abszorbeálnak minden oda nem való dolgot: zsírt, felhalmozódott vegyszereket, toxinokat, koszt.
- henna: fertőtlenít, hűsít, kondicionál, megállítja a hajhullást, és semmihez nem hasonlítható fényt ad neki.
- csalán forrázat: gyulladáscsökkentő, hajhullás, korpa és zsírosodás ellen kiválóan hat. Göndör hajúak előnyben!
- jojoba olaj: valójában viasz, mely nedvességmegkötő hatásának köszönhetően hidratálja a károsodott hajat.
- babassu olaj: rugalmasságot ad a hajszálaknak, a viszkető, száraz, gyulladt fejbőr ellensége, köszönhetően magas E-vitamin tartalmának, és a benne lévő fitoszteroloknak, melyek az új sejtek növekedését serkentik. 
- kókuszvaj: bezárja a hajszálba a nedvességet, emellett jó habzást és tisztítóhatást biztosít. 
- mandulaolaj: hidratálja a hajat, erőssé, lággyá, fényessé teszi. Megállítja a hajhullást, védelmet nyújt a kiszáradás ellen.
- ricinusolaj: nyugtató, tápláló, gombaellenes hatású olaj a fejbőrnek, puhaságot ad a hajnak.
- sheavaj: ápoló védőréteget képezve zárja le a hajszálat, anélkül, hogy elnehezítené azt, táplálja, hidratálja a fejbőrt.
- extraszűz olívaolaj: a belőle kialakuló szkvaléneknek köszönhetően védő bevonatot képezve egészségessé teszi a fejbőrt és lágyítja a hajat.
- rozmaringolaj: harmonizálja a faggyútermelést, serkenti a hajnövekedést, antibakteriális, javítja a fejbőr keringését.
- zsályaolaj, ylang-ylang olaj: serkentik a hajnövekedést, és isteni illatuk van :)
- teafaolaj: nyugtatja, fertőtleníti a fejbőrt, gombaölő hatása segít megküzdeni a korpával.
A hennából csak a massza egyik felébe tettem, és az agyaggal együtt in-the-pot swirl technikával kevertem el. Ha esetleg valaki kételkedne a henna intenzíven hűsítő hatásában, annak itt egy kis bizonyíték. A képen a már gélesedő félben nincs henna, ami olyan villámgyorsan kezdett gélesedni, hogy attól féltem, rögtön túlmelegszik, és meg sem áll a fázisszétválásig.
Formája egyszerű, könnyen kezelhető, hajmosáshoz igazítva. (Ha még nem sikerült megbarátkoznod a samponszappanokkal, a fenti linken a helyes technikát is megtalálod, ami talán egy lépéssel közelebb hoz.)

Henna-jojoba shampoo soap whith ultra rich ingredients:
Just an enumeration:
- oils: coconut, virgin olive, jojoba, sweet almond, castor, babassu, shea butter
- fluids: nettle tea, flax seed gelly, whey
- additives: citric acid, goat milk powder, honey, montmorillonit clay, henna powder in the half of it (the last pic demonstrates the cooling effect of henna, that protects from overheating)
- scent: sage, rosmary, tea tree and ylang-ylang EOs 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése